Le en polčas dovolj za zmago v derbiju

RK Ajdovščina : RK Pomurje 27:24 (7:13)rk ajdovscina rk pomurje 39

V soboto zvečer se je na ajdovskih Policah odigral derbi 13. kroga v 2. državni ligi. Za domačo zmago je bil dovolj le en polčas spodobne igre. Prvi polčas pa naj bo opomin, kako se ne sme igrati. Za končni cilj, uvrstitev v 1.B državno ligo bo to seveda premalo. Nekateri se še ne zavedajo, da brez treningov ni uspeha. 

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Branka Lebana in vodje moštva Robija Žorža nastopila v naslednji postavi:

Velikonja Matija, Vunjak Filip, Svetik Jani, Štrancar Matevž, Vidic Patrik, Stanič Luka, Pelicon Domen, Koren Matic, Gregorc Luka, Masilo Tilen, Bizjak Žan, Polanc Miha, Peljhan Marko, Žbogar Jan, Krauthaker Brane, Bratina Luka.

Prvi polčas je za čimprejšnjo pozabo. Vendar se morajo iz njega trener in igralci kaj naučiti. Predvsem tega, da brez borbenosti ni igre v obrambi, brez treningov pa ogromno tehničnih napak in izgubljenih žog. Posledica pa je seveda slab rezultat, ki pa bi bil, roko na srce, lahko še slabši, saj gostje niso izkoristili vsega  kar so jim naši servirali na pladnju. Zaostanek 7:13 je bil tako še majhen glede na videno na igrišču.

rk ajdovscina rk pomurje 51Po glasnih in hudih tonih v garderobi med polčasom, pa nato povsem druga slika na igrišču. Pravi pristop v obrambi, ukradene žoge ter lahki zadetki iz protinapadov ter delni izid 4:0 je prisilil gostujočega trenerja, da je v komaj petih minutah porabil oba svoja time-outa, kar pa ni pomagalo. Sinovi burje so se razleteli po igrišču, ter najprej izenačili, nato pa tudi povedli. Ko so povedli za štiri gole, je bila tekma odločena, Ajdovci pa so jo mirno pripeljali do konca.

Sledi gostovanje v Gornji Radgoni, ki so jo naši doma premagali za 3 gole.

Fotogalerija s tekme (foto: Primož Brecelj)

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!