Poraz proti Krškemu, ki vzbuja upanje

RK Ajdovščina : RK Krško 22:25 (14:11)
ajdovscina krsko fotoprimozbrecelj15

V soboto zvečer je bila v Ajdovščini odigrana tekma sedemnajstega kroga prvenstva v 1.B državni ligi. Sinovi burje so se sicer požrtvovalno borili, a je bila gostujoča ekipa tokrat premočan nasprotnik. Tako so točke domov zasluženo odnesli Krčani. A igra, ki so jo pokazali 40 minut, vzbuja optimizem pred naslednjimi tekmami. 

Ekipa RK Ajdovščine je pod vodstvom trenerja Petra Beširja in vodje moštva Jurka Pergarja nastopila v naslednji postavi:

Krauthaker Brane, Koren Janez 4, Polanc Miha, Svetik Jani 2, Peljhav Marko 7 (3), Vidic Patrick, Stanič Luka, Pelicon Domen 1, Gregorc Luka, Masilo Tilen, Bratina Luka st. 1 (1), Breznikar Bor 5, Bratina Luka ml., Tunanovič Jan 1, Koren Matic 1.

ajdovscina krsko fotoprimozbrecelj31Prvi gol so sicer dosegli Sinovi burje, a so gostje dosegli tri gole zapored in povedli +2. Razliko dveh golov so gostje držali do 15. minute (5:7). Nato so jih domači z dobro obrambo in dvema zaporednima goloma ujeli. V 24. minuti je bil rezultat še vedno neodločen, do konca polčasa pa so Ajdovci z fanatično igro v obrambi, ob pomoči odličnega vratarja Luke Gregorca, z delnim izidom 4:1 polčas presenetljivo visoko dobili.

Po odmoru so gostje, ki jih je v garderobi verjetno nahrulil trener Uroš Šerbec zaigrali povsem drugače. Do 38. minute so zadeli kar šestkrat, Sinovi burje pa le enkrat. Zdelo se je, da so favorizirani gostje dokončno prelomili tekmo, a se Ajdovci niso predali. Po golu Janija Svetika so 48. minuti spet izenačili na 19. A nato se je, verjetno tudi zaradi utrujenosti, domačim prikradlo več nepotrebnih napak, razbranil pa se je tudi gostujoči vratar Škalički. Gostje so z delnim izidom 1:5 ušli na zanesljivo prednost in tekma je bila odločena. Naši so do konca tekme razliko lahko le znižali.ajdovscina krsko fotoprimozbrecelj34

Igra v obrambi je bila na dokaj visokem nivoju, v zadnjem delu prvega polčasa celo odlična. A igra v napadu še škripa, veliko je tehničnih napak in nerezonskih strelov, kar pa je verjetno tudi posledica garanja v obrambi. A napredek je viden, izboljšave pa bodo prišle le z zavzetim treniranjem. Do konca je še celih devet krogov, tako da bodo fantje to lahko pokazali.

V soboto sledi že naslednja tekma, saj bodo Sinovi burje gostovali v Šmartnem pri Litiji.

Fotogalerija s tekme (foto: Primož Brecelj)

 

Plakat SP 32

WithU2

Kontakt

  • Rokometni klub Ajdovščina
  • Tovarniška cesta 7, p.p. 90,
  • 5270 Ajdovščina, Slovenija
  • Tel: +386 41 507 703
  • Fax: +386 5 368 90 39
  • Email:   Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  •                Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Mladi pozor!

slide22

Pridružite se nam !!!