NOVA SEZONA ŽE V POLNEM TEKU

·

·

,

Po lanskoletnem uspehu, smo v Rokometnem klubu Ajdovščina odločeni, da se z dobrim delom nadaljuje tudi v prihodnje. Članska ekipa je prvo tekmo odigrala z odliko in premagala Kočevje. V nedeljo 17. septembra pa sledi že nova domača tekma, nasprotnik RK Črnomelj.

Pa poglejmo najprej malce nazaj. Lanska, zelo uspešna sezona se je za našo člansko ekipo zaključila 13. maja s porazom v Kočevju. To je pomenilo drugo mesto na lestvici 2.drl in uvrstitev v 1.b rokometno ligo. Med premorom v klubu nismo počivali, saj smo že 1. junija izpeljali občni zbor, kjer smo izvolili novega (starega) predsednika Dejana Hreščaka ter nove člane v upravni in nadzorni svet društva. Naslednji dan pa smo organizirali še zaključek sezone s tradicionalnim piknikom v športnem parku Ravne.

Letošnja sezona se je za člansko ekipo začela 31. julija. Treningi so potekali večinoma v domači Ajdovščini, en vikend pa smo izkoristili tudi za tradicionalne mini priprave na Hrvaškem. V pripravljalnem obdobju je ekipa odigrala pet pripravljalnih srečanj. Nasprotniki so bili RK Koper – mladinci, RK Nova Gorica, RD Hrpelje-Kozina, RK Rovinj in RK Zamet Rijeka. Kljub velikemu interesu uprave, da zadržijo celoten igralski kader, se to na žalost ni zgodilo. Po koncu sezone so ekipo zapustili trije igralci. Kapetan Luka Bratina in Vid Pregelj sta prenehala z aktivnim igranjem, medtem ko se je organizator igre Dimitrij Mičović presenetljivo vrnil v domačo Izolo. Ob teh izgubah smo v klubu morali poiskati zamenjave. Tako se je iz Kopra vrnil levo-roki Tian Furlan, na zunanjih položajih pa bosta konkurenco zaostrila še Gašper Jakac iz Škofje Loke in Kliment Purkart iz Logatca. K članski ekipi je priključen tudi mladinec Enej Krševan.

Tudi na trenerskem položaju je prišlo do spremembe. Domačina Mirka Žvoklja, ki je lani kot dežurni gasilec ekipo pripeljal v 1.b ligo, je zamenjal znan slovenski strokovnjak Bojan Voglar. Ob tem, da bo Žvokelj ponovno prevzel zelo perspektivno ekipo kadetov. Omenimo še, da do konca prestopnega roka v klubu pričakujemo še vsaj eno ali dve okrepitvi.

Od sredine avgusta v klubu pridno vadijo tudi že vse mlajše selekcije, ki s tekmovanji začnejo konec tega meseca. Ob tej priložnosti v klub vabimo vse dečke, ki jih zanima ta šport, da se nam pridružijo na treningih. Vse vas, pa lepo vabimo, da podprete Sinove burje na njihovih domačih tekmah!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.