70 LET AJDOVSKEGA ROKOMETA

·

·

,

V letošnjem letu praznuje ajdovski rokomet 70 let delovanja. Leta 1954 se je namreč ustanovilo ekipo »malega« rokometa. Že pred tem se je v Ajdovščini igral takoimenovani veliki rokomet – hazena. Prva tekma se je odigrala 15. septembra 1954. Ob jubileju pripravlja domači klub RK Ajdovščina kar nekaj dogodkov, ki bodo počastili to veliko obletnico.

Tako bo v okviru praznovanj že v soboto 20. januarja potekal turnir članskih ekip v dvorani Police. Ob 12.00 bo domači klub igral proti Kočevju. Oba kluba nastopata v 1.B državni ligi. Ob 14.00 bo srečanje med našim prvoligašem RK Ljubljana in reškim Zametom, članom hrvaške Premier lige. Ob 16.00 bosta poraženca igrala za 3. mesto, ob 18.00 pa zmagovalca za prvo. Po finalu sledi podelitev nagrad in priznanj. Vabljeni na Police.

Domači rokometaši se pod vodstvom trenerja Bojana Voglarja zavzeto pripravljajo na nadaljevanje prvenstva v 1.B državni ligi, v kateri po jesenskem delu zasedajo 8. mesto. Primarni cilj po uvrstitvi v višjo ligo je bil seveda obstanek. Tako »sinovom burje« kar dobro kaže. Ker pa iz lige zaradi reorganizacije prvenstev izpadejo kar trije klubi, bo treba tudi v drugem delu pridno nabirati točke. Zato bo turnir služil kot odlična priprava na nadaljevanje prvenstva.

Če se vrnemo k prireditvam ob jubileju, naj povemo da se bo glavnina le teh odvijala v mesecu juniju. Predvidena je izdelava video predstavitve zgodovine ajdovskega rokometa, ter razstava fotografij na panojih v ajdovskem gradu. Takrat bo tudi slavnostni občni zbor s podelitvijo priznanj najbolj zaslužnim članom kluba. Prav tako sta predvideni tudi dve revialni tekmi. V prvi se bodo pomerili domači rokometaši, okrepljeni z našimi igralci, ki igrajo v drugih klubih, proti selekciji 1.B državne lige. Veliko zanimanja pa bo verjetno požela tudi tekma med ajdovskimi veterani iz zlate generacije kluba in reprezentanco Slovenije iz let 1991/92, ki je orala ledino na mednarodnem prizorišču za takrat mlado državo.

Kot se seveda spodobi, bo po športnem delu sledilo tudi družabno srečanje udeležencev tekme, domačih rokometašev vseh generacij ter podpornikov, simpatizerjev in navijačev kluba.

Napisal: Drago Brecelj


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.