KONČANA JE SEZONA 2023/24

·

·

, ,

S sobotno tekmo se je zaključila tekmovalna sezona za našo člansko ekipo. Večina
mlajših selekcij pa je svoje zadnje tekme odigrala že teden prej. V sredini junija sledi še
tradicionalen piknik za vse člane in podpornike kluba.

Člani so s sobotnim s porazom v Hrastniku sezono sklenili na 9. mestu ligaške razpredelnice. Cilj dosežen, čeprav so mogoče apetiti navijačem po zelo uspešnem jesenskem delu (preveč) zrasli. Tudi v klubski upravi smo pozimi optimistično zrli v nadaljevanje sezone. Dvanajst točk in dobra forma nosilcev igre sta dejavnika, ki sta obetala mirno nadaljevanje.

Ampak že v prvem spomladanskem krogu se je verjetno zgodila odločilna situacija, ki je vplivala na potek naslednjih tekem. Trda tekma v Črnomlju, kjer nam je sodniška napaka odnesla zasluženo točko, je predvsem psihično vplivala na ekipo. Sledile so slabše igre in na trenutke smo pomislili, da je to druga ekipa od tiste, ki je zmagovala jeseni. Trdo delo na treningih se je obrestovalo in po osmih zaporednih porazih je ekipa pokazala pravi obraz. Fantje so na dveh zaporednih srečanjih pustili srce na igrišču, ter skupaj vknjižili 3 odločilne točke (Grosuplje, Gorišnica) in obstanek je bil praktično zagotovljen. Tudi teoretično pa so ga fantje potem potrdili v Hrpeljah proti odpisanemu Jadranu. Tako se bo 1.B liga tudi v prihodnji sezoni igrala na Policah!

Ob zaključku sezone nam je prve vtise opisal športni direktor Rok Vovk:

»Vsi v klubu smo si po dobrem jesenskem delu želeli prej potrditi obstanek, ampak tako je v športu. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na to, da kar 8 tekem zapored nismo zmagali. Zagotovo je tukaj neizkušenost, pa tudi sreča nam je večkrat obrnila hrbet.«

Pogled pa je usmeril tudi že proti naslednji sezoni:

»Letos smo pohiteli s kadrovanjem, ampak nam je pozna potrditev obstanka v ligi malce otežila delo. Fantje so bili korektni in lahko rečem, da smo bili uspešni ter bomo za prihodnjo sezono sestavili močno ekipo. Več o okrepitvah pa bo znanega v naslednjih tednih, ko je predvidena tudi novinarska konferenca.«

Od sezone se počasi poslavljajo tudi naše mlajše selekcije. Selekcije kadetov, starejših dečkov in mlajših dečkov so že zaključile s tekmovanji. Medtem ko naše najmlajše to soboto čaka še turnir mini rokometa v Izoli, ki ga v sodelovanju s tamkajšnjimi društvi organizira RZS. Predvsem za kadeti je zahtevna sezona, saj so bili čisto vsi fantje za leto ali dve mlajši od nasprotnikov. Tudi, če so bili zaradi tega rezultati slabši, verjamemo, da so fantje nabrali prepotrebne izkušnje za naslednje sezone. Veseli nas, da se za rokomet odloča vedno več otrok in še naprej se bomo trudili in trdo delali na promociji tega športa.

Za vse nas in vas, dragi navijači in podporniki, pa sledi še tradicionalen zaključek sezone. Tokrat bomo naš piknik priredili v soboto, 15. junija, v Športnem parku Lokavec. Se vidimo!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.