ZAČENJA SE SPOMLADANSKI DEL SEZONE

·

·

, ,

Po uspešnem jesenskem delu je za našo člansko ekipo dober mesec napornih priprav. Z dobrimi treningi si strokovni štab želi, da bodo predstave v nadaljevanju še boljše ter z manj nihanji. Prvi preizkus je na sporedu že danes, ko bodo fantje zmago lovili v Črnomlju. V ekipi smo medtem pozdravili tudi novo okrepitev.

Trener Bojan Voglar je po deset-dnevni pavzi igralce zbral že 2. januarja. Sledili so po večini naporni fizični treningi ter šest pripravljalnih tekem, v katerih so pilili tudi nove taktične zamisli. Tako so Sinovi burje v pripravah moči merili dvakrat z Jadranom, po enkrat pa z mladinci Kopra, Hrastnikom, Kočevjem ter s prvoligašem MRK Ljubljana. Med pripravami se je ekipi pridružil tudi 18-letni Filip Simčič, ki je na zadnje nastopal za člansko in mladinsko ekipo iz sosednje Nove Gorice. Filip bo tako povečal konkurenco ter dodal nekaj prepotrebne širine v obstoječ kader.

Vodja stroke Bojan Voglar je s pripravami zadovoljen in dodaja:

»Priprave smo v celoti opravili v domači dvorani. S pristopom in zavzetostjo fantov sem zadovoljen, nekaj težav so nam povzročale le manjše poškodbe iz jesenskega dela, ki pa smo jih po večini sanirali.«

»Imamo težak razpored, saj igramo le še štiri domače tekme. Mislim, da smo pripravljeni in se lahko spomladi nadejamo dobrih iger, na nas pa je, da še naprej trdo delamo in uresničimo zastavljene cilje.«

Kakor rečeno se ligaški ples nadaljuje danes, ko naši fantje odhajajo na dolgo gostovanje v Črnomelj. Tekmo bo moč spremljati na RZS Livestatu ter na Youtube kanalu RZS TV. Belokranjci veljajo za standardnega 1.b ligaša, sploh na domačem terenu pa neradi oddajajo točke. Jeseni so vknjižili 3 zmage, 2 remija ter 8 porazov in imajo tako na kontu 8 točk ter zasedajo deseto mesto na lestvici. V prvi medsebojni tekmi smo jih septembra na Policah premagali z rezultatom 25-21. Za uspešen začetek si želimo zmage, saj potem prihaja serija težkih tekem. Naslednji vikend na Police prihaja močna ekipa Grosuplja, ki je v vrhu lige in se bori za napredovanje.

Vsekakor nas čaka zanimiv drugi del prvenstva, ki ga v klubu želimo še bolj približati navijačem. Tako bo na vsaki domači tekmi odprta klubska trgovina s spominskimi majicami, hkrati pa za vse vas pripravljamo še več manjših presenečenj. Gremo Wajdušna, Sinovi burje!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.