ZAMET ZMAGOVALEC ČLANSKEGA TURNIRJA

·

·

,

V soboto 20. januarja je naš klub organiziral mednarodni rokometni turnir. Na turnirju, ki je štel tudi kot prvi dogodek ob praznovanju 70-letnice kluba, so poleg naše ekipe nastopili še RK Kočevje, MRK Ljubljana in hrvaški RK Zamet z Rijeke. Slednji so tudi osvojili tokratno izvedbo turnirja.

V klubu smo se odločili, da za 70 let organiziramo več manjših in večjih dogodkov. Prvi se je zgodil preteklo soboto in glede na odzive nam je več kot uspel. Na Police smo uspeli privabiti 3 močne ekipe in tudi lepo število ljubiteljev rokometa. Prvič je zaživela tudi klubska trgovina s spominskimi majicami ob našem praznovanju.

Vse skupaj se je začelo s prvo polfinalno tekmo med domačo ekipo in dobrimi znanci iz Kočevja. Ekipi sta v letošnjem prvenstvu odigrali že dve tekmi in vsaka je slavila po enkrat. V prvem delu smo spremljali izenačeno srečanje, proti koncu pa se je tehtnica nagnila na stran gostov, ki so slavili z rezultatom 25:28. V drugem polfinalu nas je čakala prava poslastica. Na eni strani prvoligaš MRK Ljubljana na čelu z nam dobro znanim trenerjem Romanom Šimonom, na drugi pa zelo močna ekipa z Rijeke. Pri Zametu so po lanskem izpadu iz hrvaške Premier lige še okrepili moštvo in zanesljivo vodijo v 1.b ligi, ter so z eno nogo že nazaj med elito. V prvem polčasu se je poznala kvaliteta in moč Hrvatov, ampak so jih v drugem delu »mulci z Galjevice« ujeli, tako, da so o drugem potniku v finale odločale 7-metrovke. Po petih strelih je vstopnico za finale izboril Zamet, Ljubljana pa se je morala zadovoljiti s tekmo za tretje mesto. Tam so jih že čakali naši fantje, ki so tekmo začeli sproščeno in ves čas dihali za ovratnik višje rangiranemu nasprotniku. Predvsem se je izkazal Črt Pinterič, ki je na tej tekmi dosegel 14 zadetkov. V zadnjih minutah so našim »Sinovom burje« malce pojenjale moči, tako, da so se tretjega mesta razveselili fantje iz prestolnice. V finalu smo nato spremljali pravi moški in na trenutke grob obračun. Svojo moč je pokazala ekipa Zameta, ki je na koncu precej zanesljivo zmagala in osvojila turnir. Po koncu finalne tekme smo poleg unikatnih pokalov, ki jih je izdelal Lojze Turk, podelili še individualne nagrade najboljšim posameznikom. MVP turnirja je postal Dario Černeka iz Zameta, najboljši strelec naš Črt Pinterič, za najboljšega vratarja pa je bil proglašen Kristijan Kozole iz RK Kočevje.

Na tem mestu nam dovolite, da se zahvalimo vsem ekipam za udeležbo, gledalcem za obisk, pokroviteljem za njihove donacije ter vsem prostovoljcem, ki so čez celoten dogodek pomagali. Se vidimo na naslednjih tekmah in dogodkih!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.